HÍREK // PROGRAMOK

A meg nem alkuvó tolnai – Perczel Mór élete és harcai időszaki kiállítás

2022. október 5.

Ki volt a híres meg nem alkuvó?
A kérdésre Bonyhádon kell keresni a választ, a Völgységi Múzeum Bonyhád nemrég megnyílt kiállításán. A város híres szülöttének, a honvédtábornok Perczel Mór(ic) életét és napjainkban is élő emlékezetét mutatja be a Meg nem alkuvó tolnai – Perczel Mór élete és harcai című kiállítás, mely a Magyar Géniusz Program támogatása révén jöhetett létre. A tárlat új, a nagyközönség számára korábban nem hozzáférhető tárgyakkal és külföldi levéltári dokumentumokkal is büszkélkedhet.
https://www.magyargeniuszprogram.hu/


A Völgységi Múzeum ÚJ, időszaki kiállítása nyílik 2022. október 5-én 16.15-kor: A meg nem alkuvó tolnai – Perczel Mór élete és harcai elnevezésű tárlat a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program támogatásával valósulhatott meg. A tárlat sikeréhez a Wosinsky Mór Megyei Múzeum, a Laczkó Dezső Múzeum és Dr. Hermann Róbert nagymértékben hozzájárul, hiszen a kiállitásban megtekinthető műtárgyakat a Völgységi Múzeum rendelkezésére bocsátották.
A megnyitón köszöntőt mond Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád Város polgármestere, Dr. Ódor János a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének tagja és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum főigazgatója. Előadásával megtiszteli a Látogató közönséget Dr. Hermann Róbert, a Veritas Intézet kutatócsoport-vezetője.
Az eseményen való részvétel díjmentes!